Ugrás a tartalomhoz Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez a honlapon
Közös örökségünk a múzeum!

Kulturális Örökség Napjai a Szolnoki Galériában

 2021.09.09 12:31

Kulturális Örökség Napjai a Szolnoki Galériában

 

Tárlatvezetés Bukta Norbert Ti adjatok nekik enni! – Snell György püspök („Gyuri atya”) emlékére című kiállításában

2021. szeptember 18., szombat 11:00
Bukta Norbert festőművész 2019-ben elnyerte a Szolnoki Képzőművészeti Társaság „Történet” című kiállításának Damjanich János Múzeum díját, mely egy egyéni tárlat megrendezésének lehetőségét biztosította a Szolnoki Galéria impozáns tereiben.A kiállítás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva az eucharisztiát jeleníti meg; az egyház és a művészet kapcsolatára, jelenére és jövőjére fókuszál, arra az egységre összpontosítva, mely az emberi létünkből fakadóan, Ferenc pápa szavaival élve „az egyetemes testvériséget” jeleníti meg.

 

Mozaikok 75 évből

2021. szeptember 18., szombat 15:00
A Szandaszőlősi Földművesszövetkezet 1946. június 2-án jött létre, hogy aztán a Szolnok és Vidéke Földművesszövetkezetként, majd ÁFÉSZ-ként napjainkban pedig COOP-ként lássa el előbb csak a megyeszékhely, később a környék, jelenleg pedig már tíz megye vásárlóit.
A 75 éves jubileum alkalmából készült el a Mozaikok 75 évből – A Szandaszőlősi Földművesszövetkezettől a COOP Szolnok cégcsoportig (1946-2021) című kötet, amely közel 200 oldalon, 7 nagy korszakot tárgyalva, több mint 100 fotóval és 59 keretes írással illusztrálva meséli el nemcsak a cégcsoport, de a helyi kiskereskedelem történetét is.
A könyvet, illetve a cég és a helyi kiskereskedelem történetét a szerző, Bajnai Zsolt mutatja be képes, vetített előadásában.

 

Épületvezetések 10 és 14 órakor indulnak.

A programok díjmentesen látogathatók.