Ugrás a tartalomhoz Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez a honlapon
Közös örökségünk a múzeum!

Protokoll és diplomácia kiállítás

 2021.12.15 08:53

2022. január 10-től a szolnoki Damjanich János Múzeum ad helyet a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete közös tárlatának, a komoly elismerésre méltó Protokoll és diplomácia című kiállításnak.

A fővárosban, majd Hatvanban nagy érdeklődést kapott protokoll- és diplomáciatörténeti vándorkiállítás nyolc szekcióban mutatja be az állami, a diplomáciai, a katonai, az egyházi, a sport és Budapest Főváros Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatal protokollját. A szolnoki tárlat nagymértékben kiegészül Jász-Nagykun-Szolnok megye protokolláris értéktárgyaival és a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis páratlan tárgyritkaságaival.

Hossó Nikoletta c. egyetemi docens, protokoll és nemzetközi kapcsolatok elemző, az NPRSZ alapító elnöke ötletgazdaként 2019 tavaszán kezdte meg a kiállítás koncepciójának megtervezését és a bemutatásra szánt műtárgyak gyűjtését dr. Török Róberttel, az MKVM igazgatójával.

 

A nemzetközi szinten is precedens értékű tárlatot dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter nyitja meg 2022. január 10-én Szolnokon. A rangos eseményt a Szolnoki Légierő Zenekar előadása színesíti.

A vendégeket köszöntik:
- Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere
- Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének alapító elnöke
- Dr. Török Róbert, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója
- Dr. Horváth László, a Damjanich János Múzeum igazgatója


Minden kedves érdeklődőt várunk szeretettel a megnyitóra!


 

(A megnyitón való részvétel maszkviseléshez és védettségi igazolvány bemutatásához kötött. A látogatók elfogadják, hogy a program során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a Damjanich János Múzeum felületein promóciós céllal felhasználhatunk.)