Ugrás a tartalomhoz Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez a honlapon
Közös örökségünk a múzeum!

Illusztrációra fel! - Válogatás a Budapesti Illusztrációs Fesztivál 2021 legjobb alkotásaiból

 2021.12.16 08:46

Szeretettel várjuk Önöket és kísérőiket az ILLUSZTRÁCIÓRA FEL! Válogatás a Budapesti Illusztrációs Fesztivál 2021 alkotásaiból című kiállítás vernisszázársa.


A vendégeket köszönti: HORVÁTH LÁSZLÓ múzeumigazgató és RÉVÉSZ EMESE művészettörténész
A kiállítást megnyitja: HERBSZT LÁSZLÓ illusztrátor


Időpont: 2022. január 8. szombat 15:00
Helyszín: Szolnoki Galéria (Szolnok, Templom út 2.)


A Szolnoki Galériában megrendezésre kerülő tárlat reprezentatív válogatást nyújt a 2021-ben második alkalommal meghirdetett Budapesti Illusztrációs Fesztivál alkotásaiból. A Billufeszt szervezői pályázatot és a hozzá kapcsolódó rendezvényeket azért hívták életre, hogy két évente teret adjanak a hazai illusztrációs művészet legjobbjainak. Elsősorban klasszikus értelemben vett illusztrációk alkotják a tárlat gerincét, azaz olyan művek, amelyek konkrét szöveges tartalomhoz kapcsolódnak. A szervezők sem a technikát, sem a méretet nem kötötték meg, mivel a nyilvános tárlaton a közönség már digitális nyomatok formájában, kinagyítva látja az alkotásokat. A tárlat három kategória legjobb, díjnyertes pályaműveit mutatja be: így felnőtt és gyermekirodalmi illusztrációkat, tudományos illusztrációkat és szöveg nélküli képeskönyveket (böngészők, lapozók, silent book). A kiállítók között éppúgy jelen van a hazai illusztráció ezredfordulón indult „nagy generációja”, mint a frissen pályára lépő fiatalok.


A kiállítás kurátorai: Révész Emese és Herbszt László
A kiállítás 2022. február 6-ig, hétfő kivételével naponta 9-17 óráig várja látogatóit.


A rendezvényen a részvétel ingyenes, de maszkviseléshez és védettségi igazolvány bemutatásához kötött. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a program során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a Damjanich János Múzeum felületein promóciós céllal felhasználhatunk.