Ugrás a tartalomhoz Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez a honlapon
Közös örökségünk a múzeum!

Múzeumok Éjszakája - Kanizsa Gina - Lamm Dávid duó

 2022.06.12 19:27

2022. június 25. 21:30 és 22:30
Damjanich János Múzeum, DíszudvarA fiatal énekesnőt és dalszerzőt, Kanizsa Georginát a nagyközönség leginkább a 2017-es Euróvíziós dalfesztiválról ismerheti, ahol a Dal Felfedezettje díjat nyerte el és a döntőbe jutott a \"Fall Like Rain\" című dallal. 2019-ben kitüntetéssel diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán mint jazz-ének tanár, 2012 óta tagja a hatszoros nemzetközi versenygyőztes Jazzation énekegyüttesnek, amellyel számos európai országot bejárt, turnézott Oroszországban, Tajvanon is, és felkérték Bobby McFerrin magyarországi koncertjére közreműködőnek.

A gitáros-énekes-komponista Lamm Dávid sokoldalú virtuóz zenész, a jazz minden ágában otthonosan mozog. Kíséretben és szóló szerepben egyaránt lenyűgöző. Megismerhettük saját fantasztikus, grooveos együttese, a Delalamm élén, de játszott Szőke Niki ‘B’ Verziójában, Dés László zenekaraiban, a Csanyi-Lattmann Quartetben, a Sadant zenekarban, Szalóki Ági és Palya Bea formációiban. Oszlopos tagja a Hendrix Projectnek és több saját formációt is vezet. Második önálló albuma 2019. novemberében jelent meg “Invisible” címmel, amelyet januárban teltház előtt mutattak be a Művészetek Palotájában.

A két zenész duója az autentikus, mainstream jazz repertoárra épül, de klasszikus pop és blues dalok, saját darabok is színesítik a műsort. 

 


Az esemény a Köszönjük, Magyarország! programnak köszönhetően valósul meg. A belépés díjmentes.