in English Akadálymentes megjelenítés Instagram Facebook
Közös örökségünk a múzeum!

Találkozzon velünk a Szapáry úton Szolnok Napján

 2019.08.22 08:51

Szolgáltató Város® Szolgáltató Szolnok 2019. évi programjai a Szapáry úton

Szolnok Napján, a Szapáry úton várja a városlakókat számos városi közszolgáltató immár 8. éve szórakoztató és informatív felnőtt-, valamint gyermekprogramokkal.

Az idei évben az utcában 20 közszolgáltató, illetve a Szolgáltató Város® Szolgáltató Szolnok Projektirodája hívja a szolnokiakat.


A gyermekek számos programközül választhatnak. Egy kis ízelítő: arcfestés, csillámtetoválás, játékkészítés, lufi hajtogatás, gyurmázás, ismerkedés a robotikával és sakkpalotával, térképkirakó, keresztrejtvény, ügyességi és kézműves játékok, bűnmegelőzési játékok, rendhagyó közlekedési eszközök életközelben (rendőrségi és tűzoltó autó, rendőrségi kerékpár, Mercedes-Benz autóbusz), füstsátor, tűzoltás, részeg-szemüveg kipróbálása, Szolnok bemutatása gyermekszemmel.

A felnőttek tájékozódhatnak a korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelően a Szapáry útra kitelepült közszolgáltatók szolgáltatásairól, vérnyomást és testzsírt mérethetnek, megtanulhatják az emlő önvizsgálatát, az újraélesztést, igénybe vehetnek háztartás vezetési tanácsadást, megtanulhatják a „Két pénztárca módszer” alkalmazását. Rendelkezésre áll Mobil Kormányablakos Ügyfélszolgálat, információ nyújtás a helybéliek és a turisták számára egyaránt Szolnok látnivalóiról, programkínálatáról, utazási tanácsadás, információszolgáltatás MÁV-os szemmel és művészetterápia az idősgondozásban.

A Szolgáltató Város® utca közepén 10:00-11:40 és 15:00-16:00 között 10-20 perces szórakoztató színpadi műsorok láthatók. 16:00 órakor indul az utca elején a sokak által várt program, a félórás közúti baleseti szimuláció.

Arra a kérdésre, hogy mi is az a Szolgáltató Város® Szolgáltató Szolnok projekt, a város vezetése miért hívta életre ezt a projektet, valamint hogy a város több mint 30 közszolgáltatója (közoktatás, közigazgatás, rendőrség, tűzoltóság, a kulturális és szociális szféra, egészségügy, a víz- és hulladékgazdálkodás, közösségi közlekedés) milyen szellemben fejleszti szolgáltatásait és azok színvonalát, s miképp ítélte meg ezt 2019-ben több mint 15 ezer városlakó, az érdeklődők választ kaphatnak a Projektiroda sátrában.

 

2019. augusztus 31-én a Damjanich János Múzeum munkatársai várnak minden kedves érdeklődőt a Szapáry úton.