in English Akadálymentes megjelenítés Instagram Facebook
Közös örökségünk a múzeum!

Felhívás kiállítás megrendezéséhez

 2020.03.02 12:22

A Damjanich Múzeum idén ősszel kiállítást tervez, mely a szolnoki vendéglátás múltjába kalauzolja el látogatóit.

 

Tisztelt szolnokiak!


A Damjanich Múzeum idén ősszel kiállítást tervez, mely a szolnoki vendéglátás múltjába kalauzolja el látogatóit. Gyűjteményeinkben számos szállodákhoz, kávéházakhoz, cukrászdákhoz kapcsolódó tárgyat, fényképet, írott és nyomtatott dokumentumot őrzünk, ám szeretnénk az Önök segítségét is kérni a kiállítás megrendezéséhez. Gyűjtésünk felöleli a XIX. század elejétől napjainkig terjedő időszakot.
Úgy gondoljuk, számos szolnoki polgártársunknak lehetnek még személyes és tárgyi emlékei régi csárdákról, vendéglőkről, kocsmákról, kávéházakról, büfékről, eszpresszókról és egyéb vendéglátóhelyekről. Családjuk felmenői között lehettek ezek tulajdonosai, alkalmazottai, aminek nyomai fennmaradtak a családi fényképalbumokban, a déd- és nagyszülőktől hagyományozott apróbb-nagyobb tárgyakban. Személyesen ismerhettek vagy ismernek olyan idős embereket, akik régi szolnoki vendéglátós famíliák leszármazottai. Szívesen fogadunk a bútordaraboktól az étkezés, az italfogyasztás jellemző és hiteles tárgyain át a reklámanyagokig és fényképekig mindent, ami a kiállításunk témájához kapcsolódik!
Ezért arra kérjük Önöket, legyenek segítségünkre a kiállítás elkészítésében! Nemcsak egy-egy féltve őrzött tárgyuk kölcsönzésével segíthetik munkánkat, hanem a különböző vendéglátó-ipari egységekhez kötődő emlékeik felidézésével is.

Jelentkezésüket a múzeum bármely elérhetőségén (telefon, e-mail, facebook) várják a kiállítás rendezői:

Bagi Gábor
Benedek Csaba
Gulyás Katalin
Jámbor Csaba

Elérhetőségek: 56/510-150, titkarsag@djm.hu, www.djm.hu