Ugrás a tartalomhoz Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez a honlapon
Közös örökségünk a múzeum!

Gaál József: HOMO INHUMANUS

 2023.08.30 08:51

A Damjanich János Múzeum tisztelettel meghívja GAÁL JÓZSEF Munkácsy Mihály-díjas képzőművész HOMO INHUMANUS című, egyéni kiállításának megnyitójára.

Helyszín: SZOLNOKI GALÉRIA
Időpont: 2023. szeptember 8. 16:00

Köszöntőt mond: Dr. HORVÁTH LÁSZLÓ múzeumigazgató
A kiállítást megnyitja: DÓRA ATTILA zeneszerző
Zenei performansz: BUBBLE BABEL - DÓRA-GAÁL DUÓ

A rendezvényen a részvétel ingyenes.
A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a program során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a Damjanich János Múzeum felületein promóciós céllal felhasználhat.


„Megkerülhetetlen, központi magja létünknek a humanitas etikai kerete, jelentése emberséges – az együttérzés, jóindulat és segítőkészség a másik irányába. A humanizmus ideológiai-filozófiai fundamentuma kultúránknak, elvárás, hogy minden hiteles vallás magja legyen, de a mindennapi létünkben is elvárt, íratlan törvényként működő egyetemes emberi tulajdonság.” (Gaál József)
Gaál József Munkácsy Mihály-díjas képzőművész Homo Inhumanus című kiállítása az alkotó legújabb művei mentén, mintegy kontextust adva vizsgálja a humanitás és inhumanitás (dehumanitás) napjainkban releváns jelentésrétegeit. A kiállítás a 2021-ben a Szolnoki Képzőművészeti Társaság PART című, éves képzőművészeti seregszemléjén elnyert Damjanich János Múzeum különdíja is egyben, amely egy kiállítási lehetőség a Szolnoki Galériában.



A kiállítás megtekinthető 2023. október 8-ig, hétfő kivételével minden nap 9 és 17 óra között.