Ugrás a tartalomhoz Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez a honlapon
Közös örökségünk a múzeum!

Díjak


Múzeumpedagógiai különdíj

A Kalandozások Szolnokon - mesés kalandok Zoknikutya szemével program elnyerte a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját. Az elismerés átadására a 19. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón került sor Gödöllőn 2021. szeptember 27-én .

 

 


Wellmann Imre-díjat kapott a Damjanich János Múzeum kiváló történésze

A Magyar Múzeumi Történész Társulat éves közgyűlésén Sátoraljaújhelyen Gulyás Katalin, a Damjanich János Múzeum Történeti, irodalomtörténeti és művelődéstörténeti osztályának vezetője Wellmann Imre-díjat kapott.


A múzeum kiváló munkatársai kaptak elismerést  A magyar kultúra napján

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elismerésben részesítette a múzeum dolgozóit 2020. január 22-én.

A magyar kultúra napja alkalmából a Damjanich János Múzeum két kiváló munkatársa, Kovácsné dr. Kaposvári Gyöngyi Kaposvári Gyula-díjban, Dr. Madaras László Laki Kálmán-díjban részesült.


Móra Ferenc-díjban részesült a múzeum kiváló régésze

A Damjanich János Múzeum kiváló régésze, Dr. Tárnoki Judit Móra Ferenc-díjat kapott "Az európai jelentőségű bronzkori többrétegű települések (ún. tell-telepek) kutatásában, megőrzésében folytatott munkásságáért, a nagyberuházásokhoz kötődő leletmentő tevékenységéért".


Különdíjas a szolnoki Damjanich János Múzeum

A Damjanich János Múzeum a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége által felajánlott Múzeumpedagógiai különdíjban részesült.

Az "ÚJRADIZÁJNOLVA" című program megvalósításában Pató Mária, Barláné Kulánda Krisztina, Csiszár Róbert, Császár Péter, Méri Tibor, Simon Ferenc és Széplaki Szilárd múzeumi munkatársak vettek részt.
A program erőssége, hogy komplex módon, kooperatív módszerekkel valósítja meg az ismeretátadást először az elméleti anyag megbeszélésével, majd a múzeumi gyűjteményre alapozva a gyakorlatban történő alkalmazással...

de kifejezetten a tanulók kreativitására építve. A szakképzési pályaorientációban kiemelten fontos, hogy a tanulók nem a formális keretek között, hanem élményszerűen alkotva a múzeumi környezetben ismerkedjenek meg a szakma fortélyaival, ezzel inspirálva őket a múzeumi közegben való elhelyezkedésre."

"A múzeumi munka megismertetésére, megszerettetésére alakult ez az egyedülálló mintaprojekt: pályaorientációs céllal a középiskolásokat és fiatal felnőtteket célozza meg, különös tekintettel a kiállításrendező, restaurátor, múzeumpedagógus szakágakra.


A Pulszky Társaság által 1996-ban alapított elismerés a muzeális intézmények működésének átfogó elemzése alapján kivívható rang, amelyet az adott intézmény elmúlt évi fejlődését értékelve, az eredményeket összevetve ítélnek oda a bírálók. 

“Az Év Múzeuma 2004” címet és az első kategória győztesének járó másfél millió forintos fődíjat a szolnoki Damjanich János Múzeum kapta, kiemelkedő szakmai és kiállítási eredményeiért.