Ugrás a tartalomhoz Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez a honlapon
Közös örökségünk a múzeum!

Kurátori tárlatvezetés

 2024.04.29 11:53

A Damjanich János Múzeum tisztelettel meghívja NAGY GÁBOR Munkácsy Mihály-díjas festőművész IDŐRÉTEGEK című kiállítást bemutató tárlatvezetésre. Szeretettel várjuk az érdeklődőket 2024. május 9-én (csütörtökön) 16 órára a Szolnoki Galériába!

Helyszín: Szolnoki Galéria
Időpont: 2024. május 9. 16:00

A kiállítást bemutatja a kiállítás kurátora: KÉPIRÓ ÁGNES, a Damjanich János Múzeum művészettörténész-muzeológusa

A rendezvényen a részvétel ingyenes.


A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a program során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a Damjanich János Múzeum felületein promóciós céllal felhasználhat.

 

///

 

Nagy Gábor Munkácsy Mihály-díjas festőművész 2015-ben a Szolnoki Képzőművészeti Társaság éves seregszemléjén elnyerte a Damjanich János Múzeum díját. Az elismerés egy nagyszabású kiállítási lehetőséget jelent a Szolnoki Galériában, melyre a művész kettős jubileumán kerül sor: idén 75 éves és a művészi pályája kereken 50 éve indult.

            A tárlatvezetés során több mint fél évszázad alkotói termését reprezentáló festményeken, grafikákon, plasztikákon át – a tanulóévektől egészen napjainkig született alkotások bemutatásával – megismerkedhetnek Nagy Gábor rendkívül gazdag és sokszínű életművével. Egyebek mellett fény derül a kiállítás előkészületeinek és rendezésének kulisszatitkaira és Nagy Gábor Szolnokhoz való kapcsolódására is.

///

A kiállítás megtekinthető 2024. június 30-ig hétfő kivételével 9-17 óra között.