Ugrás a tartalomhoz Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez a honlapon
Közös örökségünk a múzeum!

KONNEXIÓ | Németh Marcell szobrászművész egyéni kiállítása

 2024.06.05 14:57

A Damjanich János Múzeum tisztelettel meghívja NÉMETH MARCELL szobrászművész KONNEXIÓ című egyéni kiállításának a megnyitójára 2024. június 14-én (pénteken) 15 órára a múzeum Időszaki kiállítások termébe.

Helyszín: DAMJANICH JÁNOS MÚZEUM, Időszaki kiállítások terme
Időpont: 2024. június 14. 15:00


A megjelenteket köszönti: Dr. HORVÁTH LÁSZLÓ múzeumigazgató
A kiállítást megnyitja: ÁRVAI-JÓZSA KITTY művészettörténész, a HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Művészettörténeti Intézetének munkatársa


A kiállítás kurátora KÉPIRÓ ÁGNES, a Damjanich János Múzeum művészettörténész-muzeológusa


///
Németh Marcell a hazai kortárs fiatal művészgeneráció sajátos hangú, többszörösen díjazott, kiemelkedő művészegyénisége. 1982-ben született Budapesten, ma is a fővárosban él. 2007-ben szerzett diplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, jelenleg a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa. Mintegy két évtizedes eddigi rendkívül aktív, autonóm művészi programjában konzekvensen domborműveket, reliefeket készít, jellemzően acélszobrászati eljárással. Témáit szűkebb és tágabb környezetéből veszi, amelyek szakítanak a hagyományos, idilli táj vizuális leképezésével. A korai alkotásoktól a legfrissebbekig Németh Marcell nagyméretű acélszobrai, a legújabb fa és acél stégsorozatának elemei, valamint kísérleti kerámianyomatai egyaránt bemutatásra kerülnek a kiállításon.
///


A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a program során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a Damjanich János Múzeum felületein promóciós céllal felhasználhat.
A kiállítás megtekinthető 2024. augusztus 4-ig, keddtől vasárnapig 9-17 óra között.