Ugrás a tartalomhoz Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez a honlapon
Közös örökségünk a múzeum!

FINISSZÁZS | Németh Marcell: Konnexió

 2024.07.26 11:29

A Damjanich János Múzeum tisztelettel meghívja NÉMETH MARCELL szobrászművész KONNEXIÓ című kiállításának záró tárlatvezetésére. A tárlatot a kiállító művész, Németh Marcell mutatja be 2024. augusztus 4-én (vasárnap) 16 órakor.

Helyszín: DAMJANICH JÁNOS MÚZEUM – Időszaki kiállítások terme és Folyosó Galéria

A rendezvényen a részvétel ingyenes. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a program során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a Damjanich János Múzeum felületein promóciós céllal felhasználhat.


A Kortárs képzőművészeti törekvések a szolnoki Damjanich János Múzeumban című szakmai program megvalósítását 2024. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatja a Damjanich János Múzeum Baráti Köre sikeres pályázata által.
A kiállítás megtekinthető 2024. augusztus 4-ig hétfő kivételével 9-17 óra között.


///


Németh Marcell 1982-ben született Budapesten, ma is a fővárosban él. 2007-ben szerzett diplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, jelenleg a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa. Mintegy két évtizedes eddigi aktív autonóm művészi programjában konzekvensen domborműveket, reliefeket készít, jellemzően acélszobrászati eljárással. Témáit szűkebb és tágabb környezetéből veszi, amelyek szakítanak a hagyományos, idilli táj vizuális leképezésével. A korai alkotásoktól a legfrissebbekig Németh Marcell nagyméretű acélszobrai, a legújabb fa és acél stégsorozatának elemei, valamint kísérleti kerámianyomatai egyaránt bemutatásra kerülnek a kiállításon.