Múzeumok Őszi Fesztiválja 2024
2024.10.03 11:17
Már hagyomány, hogy a Damjanich János Múzeum minden évben csatlakozik a MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA országos programsorozathoz, melynek idei jelmondata: Minőségét megőrzi!
A 2024-es országos rendezvénysorozat célja, hogy a folyamatosan alakuló és az elmúlt években forradalmi változásokat megélő gasztronómiai kultúra összetett kérdéskörét, és ennek múzeumi vonatkozásait állítsa a figyelem középpontjába. A Damjanich János Múzeum is ezalapján törekedett összeállítani a 19. Múzeumok Őszi Fesztíváljához kapcsolódó programjait.
GASZTROHATÁSOK
- október 12. SZOMBAT 14:00 – 16:00 | Damjanich János Múzeum | Dr. Bartha Júlia: Táplálkozási kultúránk török öröksége | Izgalmas előadás étel- és italkóstolóval, valamint táncbemutatóval tarkított program.
RÉGÉSZETI GASZTRONAP
- október 16. SZERDA 14:00 | Damjanich János Múzeum
„Uradnak szája íze szerint való étek” – ZAY ORSOLYA régész izgalmas gasztronómiai előadása a kora újkori táplálkozási szokásokról történeti és régészeti források tükrében
ESZIK-E VAGY ISSZÁK? ELŐADÁSOKKAL TARKÍTOTT DÉLUTÁN A NÉPRAJZ JEGYÉBEN
- október 24. CSÜTÖRTÖK 16:00 | Damjanich János Múzeum
Pusztai Zsolt néprajzkutató, a Túri Fazekas Múzeum igazgatója: cserépedények a régi és az új konyhákban
Labancz Borbála néprajzos muzeológus: "Piactól a karosszékig" - a 21. század zöldség– és gyümölcsfeldolgozás egy túrkevei példa alapján
MÁMORTÓL A FÜGGŐSÉGIG | Az alkohol fogyasztás ábrázolása a képzőművészetben
2024. november 12. KEDD 16:00 | Damjanich János Múzeum
Révész Emese művészettörténész előadása