Ugrás a tartalomhoz Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez a honlapon
Közös örökségünk a múzeum!

Ezt látták a csillagok - Családok


Legyen élmény a múzeumlátogatás! Az Ezt látták a csillagok - Másfél évszázad régészeti tevékenysége Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében című állandó kiállításunk ideális helyszín a CSALÁDOK számára, ahol együtt fedezhetik fel a régészeti kutatások izgalmas világát.

Állandó kiállításunk központi része az a különleges terem, ahol egy fiktív temető tizenkilenc sírhelye mutatja be az újkőkortól a késő középkorig terjedő időszakban itt, térségünkben élő különböző népcsoportok temetkezési szokásait. A kiállítás másik különlegessége az elsötétített térben kialakított csillagos égbolt, ahol valódi csillagképek tűnnek fel! "Ezt látták a csillagok..." - szólítja meg a látogatókat a kiállítás, melyben a csillagok szóhasználata a megyei régészek, a géniuszok munkáját és elismertségüket is jelzi a szakmában.

A kiállítás varázslatos élményeket kínál mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek. A bemutatott tárgyak és eszközök segítségével bepillantást nyerhetnek abba, hogy hogyan fejlődött és gazdagodott a múzeum régészeti gyűjteménye a 21. századra.