Ugrás a tartalomhoz Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez a honlapon
Közös örökségünk a múzeum!

Ezt látták a csillagok - Iskolai csoportok


Az Ezt látták a csillagok című régészeti kiállításunkban az ISKOLÁS CSOPORTOK számára szervezett múzeumpedagógiai foglalkozásaink egyedülálló lehetőséget kínálnak a régészeti kutatások izgalmas világának felfedezésére! Ismerjétek meg velünk Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kiemelkedő régészeinek munkásságát bemutató tárlatot, mely öt jelentős személy – Hild Viktor, Balogh Béla, Kaposvári Gyula, Csalog Zsolt és Stanczik Ilona – életútját összegzi.

Az állandó kiállításunk lenyűgöző központi része egy rendkívüli terem, ahol egy fiktív temető tizenkilenc sírhelye repít vissza minket az újkőkortól a késő középkorig terjedő időszakba, bemutatva a térségünkben élő különböző népcsoportok temetkezési szokásait. A kiállítás további különlegessége az elsötétített térben kialakított hatalmas csillagos égbolt, ahol valódi csillagképek tűnnek fel.

A tárlathoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozások nem csupán ismeretterjesztő célt szolgálnak, hanem élményt nyújtanak az iskolás csoportok számára. Segítségükkel a diákok mélyebben megismerhetik a régészeti kutatások izgalmas világát és megérthetik a múzeum állandó kiállításainak történelmi jelentőségét.

A “Mit láttak a csillagok?” című kiállításvezető és foglalkoztatófüzet az alábbi ikonra kattintva elérhető:

Mit_lattak_a_csillagok_foglalkoztatofuzet.pdf

Kiadványunkat pedagógusoknak is ajánljuk, mely a régészeti állandó kiállításunkhoz nyújt segítséget az általános iskolások részére.